Gammelt år – nyt år

Gammelt år – nyt år

Glædeligt nyt år til alle jer der læser med herinde af og til. 🙂 ♥

Som alle andre har jeg selvfølgelig også reflekteret over det år vi netop er kommet ud af. Og det har været et godt år! Også selv om det endte på en lidt skæv måde for mit vedkommende. Det var lidt som den dårlige ende trak alt det gode ud, og det er uretfærdigt, for jeg har MANGE ting at være taknemlig for!

Året 2017 var et år, hvor jeg fik hele to udgivelser på gaden.

“Er du okay, Matthias”, som blev udgivet 12. maj 2017, og som blev modtaget temmelig pænt. Pænere end jeg havde regnet med, hvis jeg skal være ærlig, for den var meget grafisk og stødende på sine punkter. Men læserne ser ud til at kunne lide den, og ikke mindst forstå hvad det er jeg vil med disse bøger, så det er jeg dybt taknemlig for.

Og senere på året – mener det var i starten af september – sendte jeg “Er du okay, Nanna?” ind til forlaget. Min redaktør overraskede mig totalt ved at spørge om det da ikke kunne være sjovt at få Nanna ud til bogmessen i november, så der skulle pludselig fart over feltet, så den kunne nå at blive sendt til trykkeriet inden bogmessen.

Jeg er virkelig glad for Nanna, som er meget lettere og mere optimistisk end de andre, men som jeg også synes har et virkelig vigtigt budskab.

Året igennem har jeg været til flere bogmesser med min højt elskede og -skattede skrivebuddies, som jeg har kendt i årevis, og som forstår mig på et plan mange andre ikke gør. Verden ville være et kedeligere sted uden dem! 🙂

En anden ting som jeg har været meget taknemlig for de seneste år, er at jeg er endt på forlaget Tellerup. Samarbejdet med dem er så fint og godt, stemningen er så fantastisk og de støtter op om deres forfattere i en grad jeg ikke har set det hos andre forlag.
Jeg håber jeg formår at skrive bøger der kan blive udgivet hos dem længe endnu.

De var også behjælpelige med at sende os forfattere på Skrivecamp. En forlænget weekend, der ikke alene var superskøn, men hvor jeg også var super-produktiv. Jeg kan næsten ikke vente med at komme af sted til det nye års camp. 🙂

Som jeg skrev, endte året 2017 lidt skidt for mig. Som nogen måske ved, gik jeg ned med stress i 2009. Og det var med et kæmpebrag, som faktisk den dag i dag har givet mig nogle følgeskader. Derfor har jeg også været uhyggelig opmærksom på min krops signaler i de 8 år der er gået siden da. Balancen skrider for mig af og til, men jeg har været god til (hvis jeg selv skal sige det) at få mig på ret køl igen.
Mit barometer er mit skriveri. Hvis jeg ikke kan skrive, er jeg ikke i balance, og det skal jeg være, hvis jeg skal hænge sammen som menneske.

Her sidst på året fik jeg et vink med en vognstang, og jeg måtte sygemelde mig lige før jul. Jeg har derfor brugt juleferien på at tænke mig godt om, og genfinde alle de gode råd jeg fik fra min daværende stress-coach, og jeg håber at jeg kan starte på arbejde i morgen og gå gennem et årsregnskab uden symptomer overhovedet. Det skal jeg kunne, så det gør jeg. 🙂

Nåh, 2018 … hvad skal der så ske med dig …? 🙂

Lige nu arbejder jeg på hele to Okay-bøger. Den ene handler om daterape, men den er lidt svær for mig at skrive, da det er et emne jeg selv har haft inde under huden. Den anden handler om sorg, men også om kærlighed, og sidstnævnte er faktisk den jeg skriver på lige nu.

Jeg tænker at jeg i løbet af 2018 tager en afstikker fra Okay-serien og enten skriver på noget fantasy eller YA for de lidt ældre. Jeg har to andre projekter, som også trækker i mig af og til, så lad os se hvad der sker.

Og så regner jeg med at læse en hulens masse gode bøger! 🙂 I år deltager jeg i ikke mindre end 3 Reading-Challenges. De to af dem kan ses her på siden og går ud på at udfordre sin læsning, og komme ud af sin comfort-zone, hvilket jeg synes er virkelig sjovt. De forgangne år har det i hvert fald givet mig overraskende gode oplevelser.
Den sidste er Goodreads-challengen, som bare består af hvor mange bøger man vil læse. Her har jeg i år valgt 110 bøger, men det er nu ikke noget der stresser mig. Hvis jeg ikke når det, så er det helt okay. Kvalitet er bedre end kvantitet.

Til sidst vil jeg på bedste kongelig vis takke alle jer der har gjort 2017 til et fantastisk bogår. Tak til alle jer der har læst mine bøger, til jer som endda har givet jer tid til at tage fantastiske billeder og lave anmeldelser, som tagger mig på Instagram og Facebook. Til de skønne kommentarer jeg har fået, og generelt alle de dejlige bekendtskaber bogverdenen giver mig.

Anika Eibe, Rudkøbing 1/1-2018

 

Glædeligt nyt år til alle jer der læser med herinde af og til. 🙂 ♥ Som alle andre har jeg selvfølgelig også reflekteret over det år vi netop er kommet ud af. Og det har været et godt år! Også selv om det endte på en lidt skæv måde for mit vedkommende. Det var lidt som…

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.