En bog om vampyrer

En bog om vampyrer

I weekenderne får jeg hørt rigtig meget lydbog, for jeg kan godt lide at tusse rundt og gøre rent og ordne vasketøj med en god bog i ørerne.

Jeg må med skam erkende at selv om jeg virkelig elsker fysiske bøger, når jeg sjældent at læse dem. Jeg ved slet ikke hvordan jeg fik tid til at sidde ned og læse på den måde før. Det er nok ikke et sundhedstegn, nu jeg tænker over det. Til gengæld konsumerer jeg en god del lydbøger.

Til min reading challenge skulle jeg vælge en bog om vampyrer, og jeg bøjer af og til reglerne lidt, så jeg kan kombinere prompten med hvad jeg har lyst til at læse, og lige nu havde jeg ikke lige den store lyst til en paranormal romance.

Så valget faldt på “Dracula Dræberen – Et portræt af en massemorder” af Carsten Overskov. En faktabog om Vlad Tepes, som vi jo nok alle ved var inspirationen til Bram Stokers “Dracula”.

Alle kender jo til Vlad Tepes, eller jeg gjorde i hvert fald, og kendte til hans spidning af hans fjender, men denne bog indeholdt en masse andre fakta, bl.a. historier om hans barndom og hans fangenskab og død, som jeg ikke lige havde hørt noget om. Og den var fortalt meget levende, på trods af at det var non-fiktion.

Jeg tænker at den nok var til et yngre publikum, men voksne kan helt bestemt også have glæde af denne bog.

Den fik mig også til at tænke på at jeg virkelig godt kan lide de myter og den folklore de har på Balkan og hele det østeuropæiske område. Faktisk har jeg genskrevet nogle vandrehistorier fra den kant, og dem kunne jeg godt tænke mig at hive frem fra skuffen igen en dag.

I weekenderne får jeg hørt rigtig meget lydbog, for jeg kan godt lide at tusse rundt og gøre rent og ordne vasketøj med en god bog i ørerne. Jeg må med skam erkende at selv om jeg virkelig elsker fysiske bøger, når jeg sjældent at læse dem. Jeg ved slet ikke hvordan jeg fik tid…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.