Smok Wavelski – Moderne Danske Eventyr #2

Smok Wavelski – Moderne Danske Eventyr #2

 

Forlaget AbZebra – April 2007

ISBN-nr. 978-87-91687-61-6

Omslagsillustrator: Regitze Schmidt

 

 

Bagsidetekst:

Ud af 73 bidrag til forlaget AbZebras årlige eventyrkonkurrence er der blevet udvalgt elleve eventyrlige fortællinger til at repræsentere moderne danske eventyr i den anden af en serie af antologier. Eventyrkonkurrencen har inspireret skribenter fra det ganske land til at komme med bud på et moderne dansk eventyr i forlængelse af den fortælletradition, som opstod omkring H.C. Andersen.

 

Resultatet er blevet ti meget forskellige eventyr om drager, paradisblomster, paladser, tåretræer, glasbørn, postbud, blyanter, sølvæg, livssten, eventyr og en kilde, fortalt i et slaraffenland af glæde ved at formidle det eventyrlige, som menneskets fantasi kan frembringe – der er smil og tårer, glæde og sorg, livserfaring og ungdommelig optimisme viderebragt medrespekt for genren og kærlighed til det danske sprog.

 

Eventyrene i denne antologi spejler på mange måder den danske folkesjæl anno 2007, men er samtidig et håndgribeligt bevis på den afsmittende kraft, som fortællelysten og den gode historie er i stand til at videregive fra generation til generation.

 

Forfatterne har med deres bidrag til den danske fortælletradition mindet os alle om, at nyskabelsen og vejen fremad bygger på fortidens solide fundament i forsøget på at bygge videre på det danske eventyrslot …

 

Vinderen:

Da de ti bidrag til konkurrencen alle er dejlige eventyr, var det svært at vælge den endelige vinder til at skrive næste års eventyrbog, men valget faldt på Anika Eibe.

Hendes dejlige eventyr Smok Wawelski, er en historie dybt forankret i den tradition, som vi alle nostalgisk tænker tilbage på, når vi som voksne mindes vore allerførste oplevelser i eventyrets spændende verden.

Anika Eibes eventyr vil udkomme på både dansk og engelsk i Danmark og i Kina på mandarin og engelsk.

Kilde: http://www.abzebra.dk/Default.aspx?ID=275

                       

  Forlaget AbZebra – April 2007 ISBN-nr. 978-87-91687-61-6 Omslagsillustrator: Regitze Schmidt     Bagsidetekst: Ud af 73 bidrag til forlaget AbZebras årlige eventyrkonkurrence er der blevet udvalgt elleve eventyrlige fortællinger til at repræsentere moderne danske eventyr i den anden af en serie af antologier. Eventyrkonkurrencen har inspireret skribenter fra det ganske land til at komme…