Atalanta

Atalanta – i gudindens skygge

 

Forlaget Forum – Juni 2006 – Udsolgt i trykt udgave fra forlaget

ISBN-nr. 87-638-0292-9

Omslagsillustrator: Tamara Lara

 

 

Genudgivet som E-bog i 2013

ISBN-nr. 97-887-9908-4210

 

Bagsidetekst:

 

I en tid, hvor mennesker og guder levede side om side, hvor verden var befolket af forunderlige væsener og helte med uovervindelige kræfter, levede jægerkvinden Atalanta.

En af de få kvindelige helte i den græske mytologi, der forsøgte at klare sig i et mandsdomineret samfund, hvor guder og gudinder havde deres egen dagsorden, og hvor den frie vilje ikke var så fri endda.

Romanen, der er en genfortælling af de gamle græske sagn om jægerkvinden Atalanta, tager sin begyndelse på en bjergside i Arkadien. Under dækket af mørket bliver den spæde Atalanta lagt ud for at dø blandt ulve og løver af sin far, der er skuffet over at have fået endnu et pigebarn. Men gudinden Artemis harmes og tager spædbarnet under sine vinger og bringer hende til gudepaladset på Olympen. Med hjælp fra gudinderne Hera og Athene giver Artemis barnet både kræfter og skønhed i overmål og lader pigen opfostre af en jægerstamme.

Men den slags gaver gives ikke uden betingelser; på gudindernes bud drager Atalanta med Jason til Kolchis i jagten på Det Gyldne Skind. Det bliver en farefuld og barsk færd, men også en færd, hvor hun møder kærligheden og derved må sande, at de løfter, hun har givet, kan komme til at koste dyrt.

Anika Eibe har skrevet en stor og farverig roman, hvor handlingen ikke kun udspiller sig i det gamle Hellas, men også i de luftige boliger på Olympen.