Freaks

Forlaget Turbine

ISBN-nummer: 978-87-7141-746-3

 

“Hvorfor hader de os sådan? spurgte hun mellem hulkene. Hun forventede ikke, at Jack kunne svare, men var glad for at nogen bare var hos hende. Nogen som også havde prøvet det, hun netop havde gennemgået. Jack sagde ingenting. Han sad bare som han altid gjorde, med hænderne gemt i armhulerne. Hun vendte sig mod ham. “Jack? Hvorfor hader de os?”

 

“Krabbedrengen” Jack er født med en skællignende hudsygdom, og tre alt for lange fingre på hver hånd. Violet Wise skjuler en bylt i sin ene side, hvor resterne af en deform tvilling – en lille arm og en klump med hår – stikker ud fra hendes krop. Det er ikke noget let udgangspunkt for et liv i 1800-tallets England, og de bliver begge solgt til et freakshow af deres forældre. Her oplever de for første gang forståelse, forelskelse og venskab – på godt og ondt.

 

John Cavendish er en velrenommeret læge på St. Bart’s hospital i London. Hans store passion er deformiteter og vanskabninger, og han har ingen skrupler, når det kommer til at fremskaffe sig nye “forskningsobjekter” til sin samling – døde eller levende.

 

Da det nye freakshow kommer til byen, er Cavendish på plads i salen …

 

Freaks er både et følsomt drama, en morsom og karnevalsk fortælling og en spændingsroman om et sort kapitel i historien om den lægevidenskabelige opklaring af mysteriet om menneskekroppen. Samtidig er det en til alle tider relevant diskussion om etik, tolerance og mellemmenneskelig respekt. Efter endt læsning kan man således – grebet, underholdt og provokeret – stille sig selv spørgsmålet: Hvem er de “freaks” titlen peger på?