Anmeldelser til Er du okay, Matthias?

Jeg synes hvert fald rigtig godt om den her del om Matthias, for det leder over på et andet problem igen, de første to dele handlede om mobning og cutting, men den her handlede om et problem på et helt anden plan, nemlig ens seksualitet, og den kan man virkelig mærke på Matthias i den her bog at han har svært ved at acceptere og ture at fortælle andre og håbe på accept.
 
Igen, det er en letlæselig og nem bog, den er kort og let at komme igennem, sproget er flydende og forståeligt, og kapitlerne er dejligt korte. Og handlingen er spredt godt ud på kapitlerne.
Igen har Anika Eibe formået at få skrevet en super godt hovedperson der virker ægte og følelser han ikke rigtigt kan finde ud af hvad han skal gøre med.
Jeg kan hvert fald anbefale den til alle andre læsere der ude.

Julie the Book Cat 5/7-2017

“Er du okay, Matthias?” er ligeså velskrevet som de to andre i serien. Sproget er flydende, og hvis jeg ikke vidste bedre, kunne jeg godt tvivle på, at det er en voksen kvinde, der har skrevet bogen. Der er så meget teenager over den i sprog, tone, fortællinger og handlinger. Og rigtig meget sex. Måske lidt for meget sex, vil nogen mene. Men ligesom med “Er du okay, Fie?” virker det. I hvert fald for mig. Det får fortællingen til at virke troværdig. Der er ikke lagt fingre imellem, og det tror jeg er godt. Både for de unge, der måske kan genkende sig selv, og for de voksne, der måske trænger til er lille indblik i en teenagers tilværelse.

Den rullende bogblogger 30/6-2017

Allerede fra første linje formår Eibe at fange mig. Og hele den efterfølgende scene giver et godt indblik i hvordan det må føles, at være sammen sammen med et køn man ikke føler sig tiltrukket af. Ikke at jeg har erfaring med det, men jeg kan forestille mig hvordan det må være.

Eva Lucia 28/6-2017

Til at starte med vil jeg takke Anika Eibe for at skrive om de svære og tunge emner. Hun sætter ord på de følelser, tanker og kriser, som ofte finder sted i et ungt menneskes liv, og hun gør det virkelig godt. Denne udgivelse viser igen, at litteratur ikke længere er tabubelagt, men snarere et forum for at snakke direkte og ærligt om de svære emner.

Min forestilling om paradis 27/6-2017

Jeg ved ikke hvad det er Anika Eibe kan, men denne serie om unge med problemer, er nogle af de bedste realistiske ungdomsbøger jeg har læst. De er rå, ærlige, skrøbelige og de tager tunge tabuer op, som mange går og kæmper med i smug og forklarer det på en måde, så folk udenfor også kan sætte sig ind i hvad de går igennem. Det er noget helt unikt og jeg er glad for at have læst dem!

Xenia’s bogblog 25/6-2017

Matthias’ historie er rørende og vigtig. Der er scener, hvor man som læser knuger bogen i frustration og intensitet, og der er scener, hvor man må trække på smilebåndet og oplever den håbsfølelse, der gerne skal være i en god YA roman. Matthias kom bestemt under huden på mig, og jeg må bare sige: Well done, Eibe! You did it again!

Bookish Love Affair 16/6-2017

Jeg er ikke i tvivl om, at hele Er du okay-serien er bøger, der kan læses af alle og bør læses, af teenagere såvel som voksne. Er du okay, Matthias? er både morsom og spændende, samtidig med at den tager fat i vigtige emner. Jeg er i hvert fald overbevist om bogens potentiale.

Fifty Fabulous 13/6-2017

Anika Eibe skriver levende og indfølende om unge mennesker, så jeg virkelig kommer i tanke om sin egen teenagetid og al den uro jeg bar rundt på. Det er ellers alt for nemt at glemme hvor vigtigt det var, at man var ligesom alle de andre, fuldkommen som Matthias så brændende ønsker det.

Tamara Lara 13/6-2017

Advarsel! Hovedpersonen wanker en del!

Sådan skrev hun til mig. Altså min søster vel at mærke. Hun er forfatter og har begået en skøn ungdomsfortælling om homoseksuelle Matthias der kæmper med at springe ud af sit temmelig fastlåste skab – og det på trods af at vi lever i en tid hvor man er en smule kikset hvis man ikke har en homoven eller to.

Lunas Kaffekrog – 23/5-2017

Jeg er virkelig fan af denne her bog, og jeg synes den er ret fantastisk. Men de mange seksuelle beskrivelser trækker lidt ned. Det er lidt for voldsomt for sådan en lebbe som mig. Det var en skøn bog, og jeg kan virkelig anbefale den, på trods af alle de pikkemænd.

Bookeater April 2017

Dramaet, historien og skrivestilen er alt sammen med til at forme en fornuftig bog, der omhandler en ung teenagers hverdag, hvilket gør at læseren let kan identificere sig med Matthias’ historie.