Historien bag Tvisten

I 2014 opfordrede Forlaget Kandor danske forfattere til at skrive en kortroman om Satan.

 

Oplægget lød i al sin enkelthed på:

 

Hvem er Satan? For mit vedkommende er han metaforen på alt det onde i mig. Alt det onde i dig. Alt det onde i hele menneskeheden. Men hvem er han for dig?

 

Det var en opfordring som jeg ikke kunne lade sidde overhørig. Jeg er selv meget antireligiøs og har meget lidt tilovers for religioner i alle afskygninger (ingen forskelsbehandling der :-)) og jeg fik hurtigt en grundidé, som jeg gerne ville forsøge mig med.

Men efter et par forsøg, forkastede jeg egentlig ideen igen, for den fungerede ikke.

Så gik der nogle måneder, og pludselig kom ideen tilbage til mig i en anden indpakning, og vupti (eller … det er jo ikke fordi sådan noget skriver sig selv ;-)) havde jeg fået skrevet et bidrag.

 

Mit bidrag går i al sin enkelthed ud på at Gud og Satan for mange, mange år siden udfordrede hinanden da de fandt ud af at magten ikke kunne deles mellem dem. Nu mødes de så endelig igen, og skal dyste om hvem der skal have herredømmet over jorden og menneskeheden.

 

Da jeg havde sendt den, blev jeg (naturligvis) i tvivl om hvorvidt mon jeg havde ramt genreoplægget. Min Satan er ikke den der blodtørstige og ondskabsfulde djævel, som man ellers ser, og derfor blev jeg ustyrligt glad, da det viste sig at Forlaget Kandor valgte at udgive den.

 

Mit bidrag bliver det 4. i rækken, og vil udkomme i August 2015.

 

Og nårhja … themesongs … Jeg lytter virkelig meget til musik mens jeg skriver. Det er sådan jeg koncentrerer mig bedst. På med ørebøfferne, skru op for volumen og så ellers lade mig rive med af stemningen.

Deciderede themesongs er jeg nok først begyndt på efter Freaks, men nu er der gået lidt sport i at finde den, der har influeret mest, mens jeg har skrevet den pågældende historie.

Og med “Tvisten” har det helt klart været Avenged Sevenfold. Hele deres album “Hail to the king” er koncentreret meget om Underverdenen, og den sang, som hænger ved, når jeg tænker på “Tvisten” er sangen “Shepherd of fire”.

 

Enjoy!