En anden verden – Moderne Danske Eventyr #1

 

Forlaget AbZebra – April 2006

ISBN-nr. 978-87-91687-00-4

Omslagsillustrator: Regitze Schmidt

 

 

Bagsidetekst:

Ud af 126 bidrag til forlaget AbZebras eventyrkonkurrence er der blevet udvalgt ti eventyrlige fortællinger til at repræsentere moderne danske eventyr i den første af en serie antologier. Eventyrkonkurrencen har inspireret skribenter fra det ganske land til at komme med et bud på et moderne dansk eventyr i forlængelse af den fortælletradition, som opstod omkring H. C. Andersen.

Resultatet er blevet ti meget forskellige eventyr om prinsesser, frøer, dværge, eventyr, stearinlys, gargoils, vinde, elefanter og et guldbarn, fortalt i et slaraffenland af glæde ved at formidle det eventyrlige, som menneskets fantasi kan frembringe – der er smil og tårer, glæde og sorg, livserfaring og ungdommelige optimisme viderebragt med respekt for genren og kærlighed til det danske sprog.

Eventyrene i denne antologi spejler på mange måder den danske folkesjæl anno 2006, men er samtidig et håndgribeligt bevis på den afsmittende kraft, som fortællelysten og den gode historie er i stand til at videregive fra generation til generation.

Forfatterne har med deres bidrg til den danske fortælletradition mindet os alle om, at nyskabelsen og vejen fremad bygger på fortidens solide fundament i forsøget på at bygge videre på det danske eventyrslot …